måndag 8 februari 2010

Sökes: bra frisör i Oslo!

Det är hög tid för mig att göra nåt med mitt hår. Jag fascineras alltid över hur fort det växer - klippte det till hakan i oktober och nu är det nedanför nyckelbenen! Dessutom är det ju inte direkt skonsamt för håret att sova med pincurls ständigt och jämt, lägg till värmespolar nån gång i veckan och en spray och mousse som tar slut på två veckor, så fattar du hur det ligger till med mitt hår. Det behöver en omgång, så att säga.

I alla fall. Jag drar mig verkligen över att gå till frisören. Jag blir alltid så sjukt missnöjd och besviken.


Perfekt längd på håret! Så det precis snuddar axeln.


Hemma i Linköping hittade jag en riktigt bra frisör tillslut, Rut Hedén heter salongen (och frisören), det ligger nere vid Åhléns för er som bor där. Jag frågade helt enkelt mormor om hon kände till nån frisör som varit med sedan back in the days, och denna fantastiska Rut har tydligen klippt min släkt sedan morfars mor. Så jag gick dit och sa att jag ville ha sådär sista halvan av fyrtitalet-långt, mellan hakan och axlarna, och hon klippte precis så och gjorde dessutom lockar med värmespolar och gjorde en liten victoryroll utan att jag fick betala något extra. Och så pratade hon om när "gamla fru Elliot" - hah det låter kul men de sa väl så, det är morfars mor alltså - brukade komma in på söndagarna eller nåt sånt och lägga håret. Ja. Så henne kan jag rekomendera till er som bor i Linköping!

I alla fall. Är det nån som vet någon bra frisör eller salong i Oslo? Finns det något ställe som specialiserar sig på retro-frisyrer? Eller nån annan som vet var morfars mor klippte sig? Jag vore väldigt tacksam för hjälp!


Ungefär såhär långt hår vill jag ha. Tillräckligt kort för att lockarna ska torka på en natt men tillräckligt långt för att kunna göra en frisyr.


Wanted: good hairdresser in Oslo!
I need to do something with my hair, badly! Anyone know a good place? I want kind of the styles in the pictures, just above the shoulder. You know, short enough for the pin curls to set in one night but long enough to make a hairstyle out of it. Modern hairdressers never seem to understand what I want. Is there any salon that specializes in retro hairstyles? Or a place that has been around since the 50's? I would really appreciate some help.
.

7 kommentarer:

 1. Hei! Eg anbefaler (rekommenderar) deg Billie Bangs! http://www.billiebangs.no. Grünerløkka. Du er forøvrig nydeleg på håret.

  SvaraRadera
 2. Ååh, tack för tipset!!! Det ska jag kolla in. :)

  SvaraRadera
 3. Rut Hedén klippte mig innan mitt bröllop, var inte så nöjd men sedan några år tillbaka har jag hittat min frisör i Linköping: Claudia på Lambohovs klippotek klipper mitt hår exakt som jag tycker att man ska klippa det. Dessutom är hon inte vansinnigt dyr heller.
  Lycka till med frisörletande!

  SvaraRadera
 4. borde också klippa mig, men gör det själv. billigare så och vet inte riktigt heller vart jag ska gå.

  det är den jobbiga armhålelängden, när den åker in där haha. fast har jag det lockat är det till axlarna

  SvaraRadera
 5. Jeg anbefaler også billi bangs, har flere venninder som klipper seg der som har blitt kjempe fornøyde!

  SvaraRadera
 6. Betty Lou: Oj, hade inte gissat att du hade så långt! Du har ju världens finaste hår förresten. Och grattis till vintage queen! :)

  Isabella: tack för tipset du också, det verkar som att jag får gå dit! :)

  SvaraRadera
 7. Tack tack!

  rätt så sjukt att det åker upp så mycket som det gör. Men nu har jag klippt det, orkade inte mer. Råkade kapa nästan 10 cm, så går det när man klipper sig utan att ha på sig glasögonen

  SvaraRadera